Ambassadeur Simon Kwekkeboom, Mediq

Mediq, leverancier van continentiematerialen, steunt URinControl. Simon Kwekkeboom, zorgdeskundige bij Mediq en ambassadeur van URinControl, licht hier toe waarom deze samenwerking zo logisch is. Hij vertelt wat Mediq voor vrouwen met urineverlies kan betekenen, waarom hij URinControl belangrijk vindt en hoe Mediq de app onder de aandacht brengt bij vrouwen met urineverlies.

Wie bent u?

Ik ben Simon Kwekkeboom, Senior Zorgdeskundige Continentiezorg bij Mediq. In deze rol adviseer ik verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, klanten en collega’s. Ik help ze om oplossingen voor de meest uiteenlopende vragen en problemen te vinden op het gebied van continentiezorg. Met als doel; de beste zorg te leveren aan de mensen die te maken hebben met continentieproblemen en urineverlies.

Waarom bent u ambassadeur van URinControl?

Bij Mediq vinden wij het belangrijk om de zorg betaalbaar, toegankelijk en van hoge kwaliteit te houden. Daarnaast vinden wij ook dat een ziekte of aandoening, waar continentieproblemen onder vallen, je leven niet mag ontregelen. Dit is ook waarom wij inhoudelijke kennis hebben gedeeld met de ontwikkelaars, zodat de app de doelgroep nog beter kan bereiken. De app draagt bij aan het verbeteren van de zorguitkomsten en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Het is namelijk een goede vervanging van zorg via de huisarts voor vrouwen die de stap naar een zorgverlener niet durven zetten. Bovendien kan de app het voor deze groep gemakkelijker maken om gemotiveerd te blijven en de oefeningen te blijven volhouden.

Hoe brengt u URinControl onder de aandacht in uw eigen vakgebied?

Dit doen wij op verschillende manieren. Zo communiceren wij als Mediq de app op de website, delen wij hem via de social mediakanalen en geef ik de app vaak als tip als ik vragen krijg van verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, klanten en collega’s.

Wat is uw belangrijkste boodschap in de zorg voor urineverlies? Ik ben van mening dat in een land als Nederland incontinentieproblemen er niet voor mogen zorgen dat iemand er niet op uit kan gaan. Er zijn namelijk voldoende hulpmiddelen beschikbaar om onbezorgd van je dag te kunnen genieten wanneer je continentieproblemen hebt