URinControl-4All

Met URinControl4All vergroten we de beschikbaarheid en bruikbaarheid van de app-behandeling van urineverlies. De URinControl-app blijkt kosteneffectief en is gratis beschikbaar. Dankzij een implementatiesubsidie van ZonMw laten we nu de 1 miljoen vrouwen met urineverlies in NL weten dat hij bestaat!

In oktober 2023 startte de landelijke campagne, hij duurt 1 jaar. Zie hieronder de tussenstand of meld u aan als ambassadeur en help ons de 1 miljoen vrouwen te bereiken.


Projectbeschrijving ZonMw

Doelen

  • Meer gebruikers van URinControl (minimaal 50.000, streven 1 miljoen!)
  • URinControl ter verbetering van bestaande zorg: dus ook training bij continentiematerialen of blaasmedicatie.
  • URinControl beter bruikbaar voor kwetsbare groepen, samenwerking met Pharos.

Planning: Het project startte in januari 2023 en duurt 2 jaar. Er is eerst een orientatie en voorbeidingsfase. De implementatiecampagne loopt van september 2023 t/m september 2024. Daarna start evaluatie.

We werken samen met: In het project betrekken we alle partners betrokken in de zorg voor vrouwen met urineverlies. Denk aan apothekers, huisartsen, fysiotherapeuten, leveranciers van incontinentiematerialen, retail en zorgverzekeraars. Samen ontwikkelen we goede strategien om aanraden van de URinControl-app onderdeel te maken van de dagelijkse praktijk. Ook ontwikkelen we FTO’s en e-learnings. Hoe meer partners betrokken, des te beter; Wilt en kunt u ook bijdragen? Mail dan even naar URinControl@umcg.nl en we nemen contact met u op!

De projectgroep: De  uitvoerders en aanjagers van het project zijn;

  • onderzoekers en huisarten van de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (dr. Marco Blanker, dr. Anne Loohuis, dr. Henk van der Worp, dr. Esther Metting, Mw. Gera Welker)
  • Curavista BV, aanbieder van de URinControl-app (CEO Esther van Noort)
  • Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM, Anke Lambooij, Marjorie Nelissen)
  • Bekkenbodem4All, patientvereniging (voorzitter Tine van den Bos)
  • Apothekers Cooperatie Eemland (apotheker Mark Slager)
  • Landelijke leveranciers continentiehulmiddelen (OneMed Steven Korver en Mediq NL Martine ten Kate)

Ook in samenwerking met Pharos, Bijsluiterplus en Kijksluiter.