URinControl-4All

Met URinControl4All vergroten we de beschikbaarheid en bruikbaarheid van de app-behandeling van urineverlies. De URinControl-app blijkt kosteneffectief en is gratis beschikbaar. Dankzij een implementatiesubsidie van ZonMw laten we nu de 1 miljoen vrouwen met urineverlies in NL weten dat hij bestaat! In september 2023 start de landelijke campagne.

Op dit moment bereiden we ons volop voor. De knelpuntanalyse onder zorgverleners is afgerond. We vragen nu aan vrouwen hoe we hen het beste kunnen bereiken. Verder staat de app staat in de stores en de campagne krijgt vorm. Meld u alvast aan als Ambassadeur van URincontrol en u ontvangt bij de start van de campagne tips en materialen. Alles is geheel vrijblijvend.


Hoe bereiken we de vrouwen met urineverlies? Dat horen we graag van u! Want helpt een reclame in een damesblad? Een linkje via de vriendinnen-app? Of moeten we een influencer vragen of bij Jinek aan tafel?

Eerder vroegen we zorgverleners wat ze nodig hadden om vrouwen te bereiken. Maar hoe willen vrouwen met urineverlies eigenlijk zelf bereikt worden? Iedereen kent iemand met urineverlies, het komt namelijk bij 1 op 3 vrouwen voor. Wat kan een familielid of vriend doen om de app te onder de aandacht te brengen bij deze vrouwen? Geef uw mening en suggesties via onze vragenlijst en mogelijk kunnen we uw idee ook uitvoeren.


Projectbeschrijving ZonMw

Doelen

  • Meer gebruikers van URinControl (minimaal 50.000, streven 1 miljoen!)
  • URinControl ter verbetering van bestaande zorg: dus ook training bij continentiematerialen of blaasmedicatie.
  • URinControl beter bruikbaar voor kwetsbare groepen, samenwerking met Pharos.

Planning: Het project startte in januari 2023 en duurt 2 jaar. Er is eerst een orientatie en voorbeidingsfase. De implementatiecampagne loopt van september 2023 t/m september 2024. Daarna start evaluatie.

We werken samen met: In het project betrekken we alle partners betrokken in de zorg voor vrouwen met urineverlies. Denk aan apothekers, huisartsen, fysiotherapeuten, leveranciers van incontinentiematerialen, retail en zorgverzekeraars. Samen ontwikkelen we goede strategien om aanraden van de URinControl-app onderdeel te maken van de dagelijkse praktijk. Ook ontwikkelen we FTO’s en e-learnings. Hoe meer partners betrokken, des te beter; Wilt en kunt u ook bijdragen? Mail dan even naar URinControl@umcg.nl en we nemen contact met u op!

De projectgroep: De  uitvoerders en aanjagers van het project zijn;

  • onderzoekers en huisarten van de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (dr. Marco Blanker, dr. Anne Loohuis, dr. Henk van der Worp, dr. Esther Metting, Mw. Gera Welker)
  • Curavista BV, aanbieder van de URinControl-app (CEO Esther van Noort)
  • Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM, Anke Lambooij, Marjorie Nelissen)
  • Bekkenbodem4All, patientvereniging (voorzitter Tine van den Bos)
  • Apothekers Cooperatie Eemland (apotheker Mark Slager)
  • Landelijke leveranciers continentiehulmiddelen (OneMed Steven Korver en Mediq NL Martine ten Kate)

Ook in samenwerking met Pharos, Bijsluiterplus en Kijksluiter.