Materialen

Voor de campagne URinControl-4All hopen we dat de app zoveel mogelijk vrouwen met urineverlies bereikt, samen met onze ambassadeurs.

Hier vindt u teksten, afbeeldingen, filmpjes en linkjes voor het aanraden van de app via uw kanalen. Meld u eerst aan als ambassadeur, zo ontvangt u updates van ons en leren we samen wat het beste werkt. Dit kan individueel, maar ook als praktijk of bedrijf.

Tips/vragen over materialen Mist u nog iets? Of werkt iets niet? Mail ons dan graag via URinControl@umcg.nl. Plaats, like of deel op sociale media ook materialen van ons en anderen.

SoortMaterialen
De toolkitAlle informatie bij elkaar in deze toolkit voor huisartspraktijken en apotheken. Direct aan de slag met zorgverbetering.
Tekst voor op uw website of post op uw sociale mediaHeeft u last van urineverlies? Of kent u iemand met urineverlies? Denk dan aan de URinControl- app. Dé app-behandeling voor urineverlies.

Wist u dat 1 op 3 vrouwen in Nederland last heeft van urineverlies? Het belemmert hen in het dagelijks leven. Ze verliezen urine bij momenten van inspanning (lachen of springen) en momenten van aandrang (plotseling heftig gevoel te moeten plassen). Vaak gebruiken ze inleggers en velen weten niet dat er een behandeling bestaat.

Nu is er de URinControl-app om deze vervelende klacht zelf te behandelen. Huisartsen maakten de app samen met patiënten, bekkenfysiotherapeuten en urogynaecologen. De app biedt informatie, een oefenprogramma en herinneringen. Bovendien ziet hij er leuk uit. Uit onderzoek blijkt dat de app goed werkt. De app is gratis en beveiligd beschikbaar, u kunt hem zelf downloaden via de appstore. Meer informatie vindt u op www.urincontrol.online.
Afbeeldingen voor op uw website of sociale media logo, app,
1op3 vrouwen,niet de enige
(download in hoge kwaliteit onder tabel)
Filmpjes voor op uw wachtkamerscherm, website of socialsFilmpje zonder geluid, youtube link: https://youtu.be/pHgG31HLHqE
Filmpje met geluid en meer uitleg (download onder tabel)
Filmpje met rap van HappyDaisz bij RTV Noord (download onder tabel)
Wachtkamerscherm Enkele powerpointslides die u kunt gebruiken op het digitale scherm in uw praktijk. (download onder tabel)
ReceptblokjesVoor zorgverleners hebben we receptblokjes gedrukt. Hierop zitten heel wat receptformuliertjes die u aan uw patient kunt meegeven. Heeft u interesse? Mail dan uw naam en adres naar urincontrol@umcg.nl en we sturen u er een paar.
FTO voor huisartsen en apothekersDe module “Farmacotherpeutisch Overleg- conservatieve behandeling van urineverlies” is ontwikkeld in samenwerking met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. FTO Conservatieve behandeling urineverlies- URinControl
eLearning voor apothekersassistentes en doktersassistentesDe eLearning “Urineverlies in de praktijk” vindt u op de website van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Klik op de eLearning urine-incontinentie IVM.
Flyer voor openbare ruimtes Deze kunt u zelf digitaal weergeven óf printen en ophangen.* (download onder tabel)
Iets anders?Mist u iets of weet u nog iets leuks? Mail ons dan urincontrol@umcg.nl
* Uit duurzaamheidsoverwegingen bieden we vooral digitale of printbare materialen aan, zodat we zo weinig mogelijk campagnemateriaal verspillen.

Wachtkamerschermvideo zonder geluid

Video voor op uw website met korte uitleg over de app. Volgt binnenkort met ondertitel voor op uw wachtkamerscherm.