How About Mom

Waar URinControl begon binnen de huisartsgeneeskunde, is nu ook de samenwerking buiten de zorg van groot belang. De app is namelijk vrij beschikbaar, vrouwen hoeven er niet voor naar de zorgverlener, maar ze moeten er wel van weten. Dus als we dan in contact komen met een bedrijf met dezelfde doelgroep en hetzelfde belang; namelijk bijdragen dragen aan gezondheid, dan leidt dat tot een heel mooi resultaat. Hieronder leest u over de samenwerking met de nieuwe ambassadeurs van How About Mom.

Wie zijn jullie?

Anna Jacobs en Frederieke Jacobs zijn zussen, ondernemers en de oprichters van How About Mom. How About Mom heeft als missie om (aanstaande) moeders de beste support, ondersteuning en betrouwbare informatie te bieden in de zwangerschap, kraamperiode en de eerste jaren van het moederschap. Dit doen we met een gratis app, online cursusaanbod, het eerlijke moederboek en website met artikelen, blogs en interviews. Meer dan veertig medisch professionals in de (geboorte)zorg zijn bij How About Mom betrokken als expert.

Waarom is How About Mom ambassadeur van URinControl?

Urineverlies na de bevalling is anno 2023 helaas nog steeds een taboe-onderwerp, terwijl zoveel (nieuwe) moeders hiermee te maken hebben. Het is waardevol dat vrouwen op een laagdrempelige manier en zelfstandig met oefeningen aan de slag kunnen gaan via de URinControl app. Als er hierna toch meer zorg of ondersteuning nodig blijkt, bijvoorbeeld door een bekkenbodemfysiotherapeut, dan is deze drempel hopelijk net wat minder hoog.

Hoe brengt How About Mom URinControl onder de aandacht bij onze doelgroep van zwangeren en  moeders?

How About Mom schreef op howaboutmom.nl inhoudelijk artikel over URinControl, waarin we vrouwen met urineverlies klachten aanraden om de app te downloaden om hier zelf mee aan de slag te kunnen gaan. In de How About Mom app is URinControl ook als tip opgenomen bij de klacht ‘urineverlies’.

Wat is onze belangrijkste boodschap in de zorg voor urineverlies?

Maak urineverlies bij (nieuwe) moeders bespreekbaar! Normaliseer de klachten en laat vrouwen weten dat er bijna altijd iets aan te doen is. Je hoeft er niet mee rond te blijven lopen.