Het URinControl-onderzoek is afgerond!

Het URinControl-onderzoek is nu officieel afgerond. Alle onderzoeksgegevens zijn verwerkt en de resultaten zijn gepubliceerd. Het mooiste resultaat is natuurlijk www.urincontrol.online , een laagdrempelige en werkzame behandeling voor vrouwen met urineverlies. Onderstaande praatplaat vat het hele project nog eens begrijpelijk voor u samen. De overige resultaten per hoofdstuk vindt u op deze website.

We zijn dankbaar voor alle patiënten, huisartspraktijken en overige collega’s die hebben meegewerkt aan dit project. Daarnaast was dit project niet mogelijk zonder subsidieverstrekkers ZonMw en de JP-Boerstichting. We danken ook regionale en landelijke media voor de aandacht voor onze resultaten, zoals Dagblad van het Noorden, OOG-TV, RTL, De Telegraaf/VROUW, Volkskrant en Radio 1. Daarnaast werkten we graag samen met Ellen van Heijst, van https://www.visualpower050.nl/ , die het onderzoek prachtige vertaalde naar illustraties en de praatplaat. Met deze aandacht via (sociale) media en via onze illustraties kregen we aandacht voor de URinControl-app, maar ook voor het probleem urineverlies in het algemeen. Hopelijk weten nu heel veel meer vrouwen in Nederland dat je iets kan doen aan urineverlies!

In de toekomst richt onze onderzoeksgroep zich onder andere op onderzoek naar de implementatie van de URinControl-app én op URinControl4Men. (Jaja, ook de mannen kunnen aan de slag) De URinControl-accounts op Twitter, LinkedIn en Facebook zullen u op de hoogte te houden van dit praktische onderzoek en nieuwe resultaten. Deze website zal in de loop van het komende jaar sluiten.

Wij hebben veel plezier beleefd aan het uitvoeren van dit onderzoek en het delen van alles met u via deze website en (sociale) media. Bedankt voor uw interesse!

Hartelijke groet,

Nienke Wessels (@nienke_wessels), Anne Loohuis (@loohuisanne), Henk van der Worp (@HenkvanderWorp) en Marco Blanker (@Marco_Blanker)

Namens de hele Buik-Bekken onderzoeksgroep van de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen