Professor Huygenprijs voor URinControl-Experience!

Tijdens het LOVAH-congres werd de professor Huygenprijs uitgereikt aan het beste onderzoeksvoorstel. Unaniem koos de jury voor de URinControl-Experience!

De URinControl-Experience ligt in het verlengde van de URinControl-trial. In de trial kijken we naar (kosten)effectiviteit. In de URinControl-experience ligt de nadruk op verwachtingen en ervaringen van patiënten en zorgverleners. Dit onderzoeken we met interviews en focusgroepen. Het is belangrijk dat deze evaluatie plaatsvindt om een zo goed mogelijke implementatie van de App voor te bereiden. Tegenwoordig worden veel eHealth-applicaties ontwikkeld zonder dat deze goed geëvalueerd worden. Daarom vinden veel van deze applicaties geen voet in de zorg.

Janny Dekker feliciteert Anne Loohuis met de Prof. Huygenprijs
Janny Dekker feliciteert Anne Loohuis met de Prof. Huygenprijs

De jury is vol lof over het voorstel en heeft de verwachting dat dit voorstel goed uitvoerbaar is en kan leiden tot een belangrijke bijdrage bij de evaluatie van eHealth toepassingen in de huisartsgeneeskunde. Janny Dekker nam de prijs namens Anne Loohuis in ontvangst tijdens het congres van het LOVAH (Landelijke vereniging voor aspirant huisartsen). De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Frans Huygen Stichting en het NHG (Nederlands huisartsen genootschap). Het onderzoek zal in de loop van het komende jaar worden uitgevoerd.