Promotie Anne Loohuis op 3 november

Het is zover, op 3 november om 11.00 uur ga ik promoveren. In het Academiegebouw zal ik mijn proefschrift verdedigen voor een groep weledelgeleerde professoren.

Ik ben trots op het proefschrift en het URinControl-onderzoek. De resultaten van ons onderzoek zijn direct toepasbaar (en de app is beschikbaar!). Daarnaast geven ze inzicht in eHealth en urineverlies. Ook zijn er nu nieuwe aangrijpingspunten voor vervolgonderzoek.

Veel plezier beleefde ik aan projecten als De laatste druppel (werving via (sociale) media), URinControl in Beeld (begrijpelijke illustraties van ingewikkelde artikelen) en de URinControl-Challenge (vertel 3 vrouwen uit uw omgeving over de app en u helpt er 1). Waarmee we wetenschap naar de maatschappij brachten.

Ik ben dankbaar voor iedereen die in kleine of grote mate heeft bijgedragen aan het onderzoek. Met name de hoofdrolspelers; de patiënten die deelnamen en de huisartspraktijken die meehielpen met de rekrutering én die aan de helft van de patiënten zorg verleenden. Zij hebben echt bijgedragen aan verbetering van de zorg. Hiermee benadrukken ze ook het belang van deelname aan wetenschappelijk onderzoek in de huisartsgeneeskunde.

De combinatie van 3 jaren onderzoek, 3 jaren opleiding tot huisarts en de opleiding tot epidemioloog heb ik als een verrijking ervaren. Na mijn proefschrift hoop ik als een “onderzoekend huisarts” aan de slag te kunnen.

Nu eerst de promotie nog! Meer weten over de promotie? Het (digitale) proefschrift of de lekenvideo binnenkort ontvangen? Ga naar de promotiepagina op deze website en schrijf u in via het formulier.